RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar tusener på SAS-billetten

(www.scandinavian.net)
Sist oppdatert:
Planlegger du å reise med SAS til Europa i sommer, kan det være tusener å spare på å bestille på et av selskapets nettsteder beregnet for utlendinger. Sjekk prisforskjellene.

Som TV 2 Nettavisen meldte tidligere denne uka, kan det være mange tusenlapper å spare på å bestille en tur-retur-reise, selv om du bare tenker å reise én vei.

Nå viser det seg at det kan være enda mer å spare på å bestille billetten via et av SAS’ utenlandske nettsteder. Det mest talende eksempelet fant vi da vi skulle bestille en enveistur fra Oslo til London Heathrow 29. juni.

Prisforskjell: 5063 kroner!
På www.sasbraathens.no fikk vi beskjed om at turen kostet 5413. Går du i stedet inn på www.scandinavian.net og oppgir at du er britisk, får du tilbud om å kjøpe en billett på nøyaktig samme avgang fra Oslo til London for 350 norske kroner.

Tendensen er akkurat den samme for tur-retur-reiser, selv om prisutslagene ikke er fullt så dramatiske. Vi valgte ut åtte reisemål med utreise fra Oslo onsdag 14. juli. Returen fastsatte vi til 21. juli. I samtidlige tilfeller var det billigere å gi seg ut for å være fra destinasjonlandet.

Alle de åtte flyreisene vi har sjekket er billigere dersom du utgir deg for å være utlending.
Alle de åtte flyreisene vi har sjekket er billigere dersom du utgir deg for å være utlending.

Dobbel pris for nordmenn
Aller størst var forskjellen på en tur-retur-reise fra Oslo til München. Vi oppga at vi hørte hjemme i Tyskland da vi gikk inn på www.scandinavian.net, og fikk turen for 1656 kroner. På SAS Braathens’ norske nettsider var prisen oppgitt til 3605 kroner.

Valgte vi i stedet Roma som reisemål, oppdaget vi at det var 700 kroner å spare på å utgi seg for å være italiener.

Sjekk prisforskjellene på alle de åtte reisemålene ved å klikke her.

Kan ta høyere priser i Skandinavia
En del av prisforskjellen kan trolig forklares med at det er ulike avgiftssystemer i ulike land. Hovedgrunnen er imidlertid at SAS Braathens priser sine flybilletter etter hvilket marked de befinner seg i. Selskapet har en meget sterk markedsposisjon i Skandinavia, og kan dermed tillate seg å ta høyere priser enn i for eksempel Storbritannia, hvor markedsandelen er forsvinnende liten.

- Det er fordi det er ulike markeder, og man opererer med ulike priser ut fra de markeds- og konkurranseforholdene som råder i de aktuelle landene, sier pressetalskvinne Siv Meisingset til TV 2 Nettavisen.

- Det finnes også eksempler på at det er billigere å kjøpe billetten i Norge, tilføyer hun.

Meisingseth påpeker at en norsk statsborger trolig vil støte på problemer dersom han eller hun forsøker å kjøpe en billett via selskapets utenlandske nettsteder. Når du oppgir kredittkortnummeret, vil systemet nemlig kunne avsløre om kortet er hjemmehørende i det aktuelle landet.

I klartekst betyr det at du trolig må være innehaver av et kredittkort registrert i Tyskland dersom du ønsker å kjøpe en flybillett via SAS’ tyske nettsider.

Kjenner du noen som er hjemmehørende i det landet du ønsker å reise til, kan problemet enkelt løses ved at du oppgir hans eller hennes kredittkortnummer, og så overfører pengene til vedkommende i ettertid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere