RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar tusener på totalforsikring

Sist oppdatert:
Forsikringsselskapene gir fete rabatter til lojale kunder. Men det er store prisforskjeller, og du kan spare over 4600 kroner på å velge rett. Sjekk hvem som er billigst.

Den siste tiden har TV 2 Nettavisen sjekket hvilke forsikringsselskaper som gir det beste tilbudet på bil-, innbo- og reiseforsikring. Forskjellene har vært store, helt oppe i et par tusen kroner.

Konklusjonene i forhold til enkeltforsikringer er at Terra Skadeforsikring er billigst på reiseforsikring, mens Vital topper på innbo. Trygg-Hansa kom best ut av bilforsikringstesten.

Samler du imidlertid tre eller flere forsikringer i ett selskap, kan du komme bedre ut. De aller fleste forsikringsaktørene tilbyr mellom fem og 10 prosent rabatt, dersom du bli totalkunde.

Trygg-Hansa best i test
Den billigste totalpakken finner du hos Trygg-Hansa. For bil-, innbo- og reiseforsikring må du ut med 9.263 kroner.

Det er bilforsikring som har mest å si på prisen. Ettersom Trygg-Hansa lå 1.400 kroner under neste selskap på bil-listen, slår dette heldig ut.

Like over 10.000 kroners-merket ligger Enter Forsikring, som kan friste med en totalpakke til 10.194 kroner. Enter lå på andreplass med hensyn til bil, og godt oppe i teten på billig innbo-forsikring. På reise kom selskapet imidlertid nest sist.

Dårligst ut kommer Gjensidige NOR, med en totalpris på 13.877 kroner. Dermed er prisforskjellen mellom det billigste og det dyreste selskapet over 4.600 kroner. Gjensidige NOR har ligget i det dyre segmentet for alle de tre ulike forsikringstypene. Vesta har det nest dyreste tilbudet, på 13.306 kroner.

Tre ting å passe på
Ifølge Norsk Familieøkonomi er det tre ting du må passe på når du skal forsikre deg selv eller eiendelene dine.

Det første er å tilpasse forsikringene til dine individuelle behov. Du bør spørre om råd, slik at du verken blir under- eller overforsikret. Hjelpen bør du få fra nøytrale instanser eller rådgivere.

Dessuten er det viktig å sjekke premiene jevnlig. Sammenlikn hva du betalte i fjor med ny premie. Ved økning bør du undersøke prisene hos alternative forsikringsselskaper.

Her er de billigste selskapene på totalforsikring:

Forsikringsselskap

Totalpris

Trygg-Hansa

9.263 kr

Enter Forsikring

10.194 kr

Tennant

10.938 kr

Sparebank 1

10.972 kr

Vital

10.990 kr

If (Europeiske)

11.069 kr

Terra Skadeforsikring

11.437 kr

Vesta

13.306 kr

Gjensidige NOR

13.877 kr

De samme forutsetningene gjelder for prisene oppgitt som i enkeltartiklene om bil,- innbo- og reiseforsikring. Alle tallene er hentet fra forsikringsselskapene selv. TV 2 Nettavisen tar forbehold om feil og endringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere