RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar tusenvis i riktig bank

Sist oppdatert:
Dine Pengers Bank-NM viser at du kan spare 20.000 årlige rentekroner hvis du velger riktig bank ved et millionlån. Også med lønnskonto i riktig bank kan du spare mange penger.

I løpet av 2003 har Norges Banks styringsrente har gått ned fra 6 til 2,25 prosent. Mange banker har imidlertid sneket seg til ekstra marginer på kundenes bekostning, og du kan spare tusenvis av kroner ved valg av riktig bank.

Best på boliglån
Dine Pengers årlige Bank-NM viser at Landkreditt Bank kom best ut med hensyn til boliglån.

- Årsaken er at banken gjennom hele 2003 har vært blant de aller billigste på boliglån innenfor 60 prpsent sikkerhet, sier Rune Pedersen, bankekspert i Dine Penger i en pressemelding tirsdag.

Kan spare 20.00 kroner
Det er store forskjeller i betingelsene mellom de beste og de dårligste bankene. Med én million i boliglån med 80 prosent sikkerhet, må du betale 20.000 kroner flere rentekroner i året i de dårlige bankene sammenlignet med de beste. Etter skatt utgjør beløpet 14.400 kroner.

I løpet av året har det også blitt større forskjeller for de som har 60 og de som har 80 prosent sikkerhet.

Best på lønnskonto
For tredje år på rad vinner Skandiabanken Lønnskonto-klassen i Dine Pengers Bank-NM.

- Årsaken er at banken ikke tar noen gebyrer overhodet - bortsett fra på VISA-kortet, og at banken tilbyr en høy innskuddsrente sammenlignet med de fleste andre banker, sier Rune Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere