RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spar ut billige sydenreiser

Sist oppdatert:
Norske turoperatører selger sydenreiser til dumpingpriser. Laber reiselyst presser prisene ned i 500 kroner for en uke i Middelhavet, men snart stiger prisene igjen. Her ser du de beste tilbudene.

Det store prisraset på sydenreiser startet allerede forrige uke. Rett etter at skoleferien var ferdig midtveis i august falt prisene, laber reiselyst gjør det svært vanskelig for charterselskapene å fylle flysetene.

- Det er ikke fullt så ille som i forrige uke, men det er fortsatt godt med ledige reiser, og da blir prisene deretter, sier adm. direktør i Apollo, Leo Berbu, til TV 2 Nettavisen.

- Vanlig med prisfall

- Det er vanlig med prisfall på denne tiden av året, men i år hadde vi en svært god sommer og da stoppet telefonene i august, forklarer daglig leder Sverre Høven i Star Tour.

Det er svært mange rimelige reiser ute på markedet denne helgen. Har du mulighet til å reise på kort varsel kan du sikre deg flyreiser til under 500 kroner, mens turer inklusiv hotell selges fra 895 kroner.

Sjekk de billigste reisene her.

Tror på høyere priser

Det er sjeldent lave priser. Berbu i Apollo tror det verste kan være over allerede neste uke.

- Kapasiteten i markedet totalt er lavere i september, og vi ser også en bedring i bookingen. Så neste uke trekker prisene opp igjen, spår han.

Fra å ligge under tusenlappen, vil du trolig måtte punge ut det dobbelte neste uke. Markedet kommer neppe til å ta seg helt opp før høstferien i september, spår turoperatørene. Reiseglade med ferie til gode, kan derfor trolig velge og vrake i tilbud også i de kommende ukene.

- Det har vært enorm pågang de siste dagene, i takt med at det har kommet lavere temperaturer. Det vil fortsatt bli restplasser fremover, men neppe til priser på dagens nivå, sier Høven til TV 2 Nettavisen.

Betalt på forhånd

Årsaken til de lave prisene er at turoperatørene har betalt for flysetene og hotellsengene på forhånd. For å sikre seg gode hoteller gjennom sommerferien, plikter operatøren å garantere for et visst antall reisende også i august og september. Når markedet skrumper inn her hjemme, tvinges charteroperatørene til å senke prisene for å fylle flyene.

Den labre etterspørselen har ført til at flere aktører varsler lavere kapasitet foran neste sommer. Bransjen ønsker ikke å bli sittende i samme situasjon som nå – hvor reiser må selges unna med tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere