RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparker i gang Røde Kors-saken

Sist oppdatert:
Politilegen godtok ikke sykemeldingen til utroskapstiltalte Peter Aksel Nielsen, og 47-åringen tvinges til å møte i Røde Kors-rettssaken onsdag.

Maraton-rettssaken skulle etter planen startet 6. januar, men ble utsatt til 19. januar fordi Nielsen led av depresjon.

Sykemeldingen, som ble lest opp i åpen rett, gikk på at Nielsen var så deprimert at han ikke var i stand til å ivareta sine interesser under rettssaken.

Peter Aksel Nielsen var hos sin private lege fredag, og legens konklusjon er at han fortsatt ikke er rede til å møte i retten.

Tingrettsdommer Liv Synnøve Taraldsrud godtok imidlertid ikke sykemeldingen, og framstilte Nielsen for politilegen.

– Legen mener tiltalte er frisk nok til å møte, og har underkjent sykemeldingen. Saken skal derfor starte onsdag, sier fungerende informasjonssjef i Oslo tinghus, Øystein Brevik, til NTB.

Førstestatsadvokat Lars Stoltenberg i Økokrim legger til grunn at man greier å få gjennomført rettssaken innenfor de snaue seks ukene man fortsatt har til rådighet.

Sakens bakteppe er rehabiliteringen av Røde Kors sitt hovedkvarter i Chr. Kroghs gate 15 i Oslo sentrum. Odd Gunnar Ramfløy var prosjektleder for hjelpeorganisasjonen, og signerte i 1997 en avtale om at firmaet Devise AS skulle rehabilitere bygningsmassen for Røde Kors. Devise var kontrollert av Ramfløy og hans brødre.

Rehabiliteringen sprengte alle anslag om konstnader. Byggearbeidene skulle i utgangspunktet beløpe seg til 19 millioner kroner, men ytterligere 16,8 millioner kroner påløp regningen.

I tiltalen påstår Økokrim at 7,3 millioner kroner var betaling for arbeid som aldri ble utført, og at det var Odd Gunnar Ramfløy som stod bak betalingene av de uriktige fakturaene. Av disse pengene skal 6,2 millioner kroner ha blitt ført ut av Norge og senere overført til kontoer som de tre brødrene disponerte i utlandet.

Fjerdemann på tiltalebenken er Røde Kors-kontrollør, Petter Kristensen (46). Økokrim mener han godtok en bestikkelse på 200.000 kroner fra Peter Aksel Nielsen og at pengene ble overført til en konto Kristensen hadde i skatteparadiset Isle of Man.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere