RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sparte 4.300.000.000 i skatt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Tok ut 28.000.000.000 kroner i utbytte - betalte 5.000 kroner i skatt.

John Fredriksen slapp en skatteregning på 675 millioner dollar da han i 2006 sendte 4,5 milliarder dollar i utbytte fra Kypros til Panama. Det skriver Dagens Næringsliv mandag.

Den ekstraordinære skatten på bankinnskudd er en forutsetning for at Kypros skal få utbetalt ti milliarder euro i kriselån fra EU og IMF.

For den utvandrete nordmannen John Fredriksen kunne det ha ført til en skatteregning på Kypros på inntil 675 millioner dollar – 4,3 milliarder kroner – gitt at han selv var mottageren av pengene.

Det samme året som rekordutbyttet ble utbetalt, betalte Greenwich Holdings 806 dollar (cirka 5.000 kroner) i skatt på Kypros, ifølge regnskapet.

Resultatet samme år var på snaut 4,5 milliarder dollar. Hvem som var den endelige mottageren av utbyttet ønsker hverken Fredriksen eller nestkommanderende Tor Olav Trøim å svare på overfor DN.

De har tidligere bekreftet at pengene endte opp i Panama, men Fredriksen og Trøim vil ikke opplyse hvem som eide det aktuelle selskapet i Panama.

- John Fredriksen har personlig i den aktuelle perioden hverken mottatt utbytte direkte eller indirekte fra Greenwich Holdings, skriver skriver Fredriksens nærmeste medarbeider Tor Olav Trøim i en epost til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere