RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spekulerer i euroens død

Sist oppdatert:
Meglere og investorer i Londons finansmarked har alltid vært skeptiske til euroen. Nå spekulerer flere i dens endelikt.

Spekulasjonene som nå ulmer i finansmarkedet i City er om euroen vil kollapse i kjølvannet av at Frankrike og Nederland sa nei til EUs grunnlovsforslag.

- Det er ikke noe jeg ser på som sannsynlig, men det er helt klart noe som påvirker stemningen i markedene, sier en økonom i en av Londons investeringsbanker til nyhetsbyrået AFP. Han ønsker ikke å stå fram med navn og sier spørsmålet er politisk følsomt.

Mange av Londons finansfolk var skeptiske da euroen så dagens lys og låner nå villig vekk øre til skeptikerne som hører dens svanesang.

Julien Seetharamdoo i Capital Economics, sier spekulasjonene om at pengeunionen vil kollapse vil tilta i styrke i takt med at konsekvensene av Frankrike og Nederlands avvisning av EU-traktaten diskuteres.

Selv har han ingen tro på euro-kollaps, men det hindrer ikke Londons valutameglere og andre i finansmarkedet fra å snakke om det.

Stuart Thomson i Charles Stanley tror euroens kollaps vil komme. Han tror noen land vil ønske å trekke seg ut av pengeunionen i 2008 og at det hele kan gå i oppløsning innen 2020, framskyndet av utviklingen i Asia og Kina. Thomson mener historien viser at pengeunioner mislykkes fordi politiske unioner mislykkes, ifølge AFP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere