RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Knut Fjeldstad/Scanpix (Scanpix)

Spekulerer på Hydro-oppkjøp

Sist oppdatert:
Hydro sitter på en fullmakt til et kjempestort tilbakekjøp av egne aksjer, men har ikke brukt en eneste kroner. Hvorfor?

I aksjemarkedet går spekulasjonene på om dette kan bety at Hydro-ledelsen planlegger nye oppkjøp.

Historisk har nemlig Hydro benyttet seg av disse fullmaktene innen få måneder etter at de er gitt, skriver Aftenposten.

I desember i fjor ga generalforsamlingen en ny, stor fullmakt. Hydro kan nå kjøpe tilbake aksjer, gitt dagens aksjekurser, for enda 5 milliarder kroner (inkludert sletting av statlige aksjer).

Bare én gang er ikke tilbakekjøpsfullmakten fullt utnyttet. Det skjedde i 2003. Da stoppet Hydro brått å kjøpe tilbake egne aksjer i slutten av august. I etterkant er forklaringen klar: Hydro måtte slutte å kjøpe fordi selskapet den høsten satt med innsideinformasjon. I november kom kjempenyheten om at gjødselsdivisjonen skulle skilles ut.

Flere i aksjemarkedet lurer på om årsaken til de manglende tilbakekjøpene i år har en parallell, at Hydro sysler med store planer slik at selskapet nå er i en innsideposisjon og ikke kan kjøpe aksjer.

- Det har vært et tema. Jeg har fått flere spørsmål om det. Men det kan være mange ulike grunner til at fullmakten ikke er benyttet til nå, sier Hydro-analytiker Lars Marius Furu i meglerhuset Fondsfinans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere