RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spesialsykepleierne får beholde omstridt tillegg

Spesialsykepleierne får beholde det spesielle tillegget på 15.000 kroner som ble forhandlet fram i lønnsoppgjøret for to år siden.

Arbeidsgiverforeningen NAVO har vært innstilt på å si opp avtalen, fordi arbeidsgiverne mente den var basert på forutsetninger om produktivitetsvekst som ikke er innfridd.

Tirsdag ombestemte NAVO seg. Sykepleierne får likevel beholde tillegget dersom de inngår nye produktivitetsavtaler med sykehusene, eller godtar at tillegget regnes inn i lønnsoppgjøret.

– Sykepleierne har reagert skarp, og har truet med arbeidsrettssak dersom avtalen ble sagt opp, sier leder Bente Gro Slaatten i Norsk Sykepleierforbund til NTB.

Hun sier Sykepleierforbundet oppfatter tilbudet som full retrett fra NAVO.

– Vi kan godta at tillegget regnes inn i oppgjøret for 2003, men kan ikke gå med på nye produktivitetsavtaler, sier hun.

Direktør for NAVO-Helse, Anne-Kari Bratten, sier hensikten med produktivitetsavtalen var at sykepleierne skulle gå inn på mer fleksible arbeidstidsordninger.

– Det har vi ikke fått til, sier hun.

Bratten viser til at produktivitetsavtalen kostet 135 millioner kroner i 2003.

– Dersom tillegget på 15.000 kroner legges inn i beregningene for de siste lønnsoppgjørene, vil sykepleiernes lønn ha økt med 13 prosent for 2002 og 2003, ikke 11,3 som tidligere rapportert, sier hun.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere