RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen dropper Røkke

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen har solgt aksjer i kompisen Kjell Inge Røkkes selskap Aker ASA, hvor han har vært stor aksjonær.

Ifølge en fersk aksjonærutskrift har investorkjendisen og Røkke-vennen Øystein Stray Spetalens selskap Ferncliff solgt aksjer i Aker ASA.

På en aksjonæroversikt oppdatert i dag er Ferncliff borte fra listen over de 20 største aksjonærene i Aker, hvilket innebærer at Spetalen-selskapet i alle fall ikke har mer enn 105.000 aksjer.

På en oversikt oppdatert for en uke siden eide Ferncliff 183.500 aksjer i det som er Kjell Inge Røkkes eierselskap for industriselskaper som Aker Kværner og Aker Yards. Med det var Ferncliff den 11. største aksjonæren i Aker.

Spetalen har vært aktiv på eiersiden i både Aker og det andre av Røkkes holdingselskaper: Kværner ASA. Nå er han ikke på listen over de største aksjonærene i noen av selskapene.

Aker-aksjen falt kraftig på børsen ved overgangen mellom september og oktober, da det var mye usikkerhet rundt regnskapene i Røkke-selskapene. På den tiden ble Spetalen beskyldt for å ha sendt ut en SMS med en kritisk bemerkning om at Oslo Børs ikke brydde seg om å sjekke milliardgjelden i selskapet.

Spetalen selv vil ikke kommentere saken. - Jeg kommenterer aldri hva jeg kjøper og selger, sier han til TV 2 Nettavisen. Han vil ikke gi andre kommentarer rundt Aker heller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere