RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen kjøper Skaugen-selskap

Foto: Scanpix
Investor Øystein Stray Spetalen kjøper investeringsselskapet AS Simask, som har tapt 210 millioner kroner de siste årene i gråmarkedet. Selskapet er eid av shippingmannen Marius Skaugen.

- Vi fikk et tilbud om å kjøpe selskapet og synes prisen var grei. Det er mange aksjeposter der, og får en ting bllig, og som en synes kan forrente seg, så kjøper en det, sier Spetalen til Dagens Næringsliv.

Simask har over 50 investeringer i noterte og unoeterte norsk og utenlandske selskaper, i tillegg til eierandeler i fond og investeringsselskaper.

Spetalen mener det ligger mye spennende i selskapet. Han skal nå se på hver enkelt investering, og finne ut hvilke som er verdt å satse på.

De fleste investeringene i Simask har vært lite hyggelige for tidligere eier Skaugen. I 2001 lå underskuddet på 100 millioner kroner. Balansen i 2002 var på 170 millioner kroner, men ved inngangen av 2004 var denne redusert til 47 millioner kroner.

Bakgrunnen for handelen skal være at Skaugen og hans selskap Arvarius ønsket å frigjøre kapital. Rundt 62 millioner kroner skal være tapt i ulike ventureselskaper og gråmarkedsselskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere