RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen refser Norske Skog

Sist oppdatert:
Investor og Union-interessent Øystein Stray Spetalen er slett ikke fornøyd med behandlingen fra Norske Skog.

Spetalen er ikke imponert over måten selskapet har reagert på budet han og Union-kompanjong Petter A. Stordalen la inn på papirfabrikken Union 4. august.

I et brev til Norske Skog skriver de to investorene at det er overraskende at styreformann Lars Wilhelm Grøholt har rukket å underrette alle styremedlemmene, og ta en avgjørelse, i løpet av en time.

- En behandlingsprosess på under en time fra styret i Norske Skog er en uvanlig rask prosess i et stort børsnotert selskap. Det er overraskende at De som styrets formann i løpet av denne timen klarte å underrette samtlige av styrets medlemmer, skriver Spetalen og Stordalen i sitt brev til Grøholt.

Også til media på dagens pressekonferanse gjentok Spetalen sin undring over den raske saksbehandlingen budet fikk.

Ikke styreforankret
Investoren mener beslutningen om å avslå tilbudet sannsynligvis ble tatt av administrasjonen på egen hånd.

- Administrasjonen svarer på budet, og avslår det, uten å forhøre seg med styret. En beslutning på denne størrelsen ligger på styrenivå, og ikke tjenestemannsnivå, tordnet Spetalen, som forteller at verken han eller Stordalen har hatt noen kontakt med Norske Skog-styret.

I tillegg reagerer de to Union-interessentene på at de ikke har mottatt et formelt svar på sitt bud på 100 millioner kroner for papirfabrikken i Skien. Administrasjonen i papirgiganten har kun informert muntlig at tilbudet ikke er av interesse.

- Vi har enda ikke mottatt et skriftlig svar på vårt skriftlige bud. Det er forkastelig, mener Spetalen.

Hvor er Røkke?
Finanskjendisen påpekte også at utviklingen i Norske Skog de siste årene har vært langt fra tilfredsstillende. Bare det siste året har aksjonærene hatt en negativ avkastning på fem prosent, inkludert utbytte. Oslo Børs har til sammenlikning steget med 50 prosent.

- Jeg tror dessverre at mye av nedgangen skyldes feil beslutninger i Norske Skog. De har blant annet betalt for mye ved oppkjøp av andre selskaper. Og nå er det arbeiderne ved Union som må betale for feilene Norske Skog har gjort. De må betale for de dyre kjøpene i resten av Europa, sa Spetalen.

Investoren mener papirprodusenten lider av å ikke ha en sterk eier. Han håper en storeier kan kjøpe seg inn og fortelle hvor skapet skal stå.

-En Stein Erik Hagen, Røkke eller Fredriksen, etterlyste Spetalen, og trakk frem Røkkes engasjement i Kværner som et eksempel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere