RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen sopte inn 170 mill.

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Superinvestor Øystein Stray Spetalen selger aksjer for 172 millioner i inkassoraketten Aktiv Kapital. For sju år siden kjøpte han aksjene for to millioner.

Finanskjendis og superinvestor Øystein Stray Spetalen selger en større aksjepost i Aktiv Kapital med fet gevinst etter syv som sentral aksjonær. Det siste året har aksjen doblet seg.

Selger gjør også selskapets styreformann, Jon H. Nordbrekken, som også trekker seg som styreformann.

Er toppen nådd for det spektakulære finansselskapet? Sikkert er det at Spetalen selger mesteparten av sine aksjer. Det samme gjør Nordbrekken, som sammen med Spetalen og skipsreder John Fredriksen, har vært selskapets sentrale aksjonærer.

Utrolig bra

- Jeg har ingen kommentar til hvorfor jeg selger meg ut. Det var og er et helt utrolig bra selskap, sier Spetalen til TV 2 Nettavisen.

Spetalen selger ut 2,2 millioner aksjer i selskapet, men har fortsatt 500.000 igjen. Finanskjendisen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at han kjøpte aksjene for sju år siden.

Fet gevinst

- Jeg kjøpte de for 1,10 kroner aksjen, sier Spetalen.

Aksjene som ble solgt mandag morgen gikk til kurs 78,50 kroner. Gevinsten blir dermed på utrolige 170 millioner kroner.

Spetalen er kan hende den råeste kapitalisten i det norske aksjemarkedet. Etter å ha hoppet av som analytiker og megler for noen år siden, har han gjort en eventyrlig karriere som privat investor.

Viking Global Investors kjøper

Kjøper av aksjene til Spetalen og Nordbrekken er et fond som heter Viking Global Investors. Fondet er USA-basert, og er et såkalt hedgefond.

Bak Viking Global Investors står nordmannen og investoren Ole Andreas Halvorsen. Halvorsen ble kjent på nittitallet da han var blant toppforvalterne i de berømte Tiger-fondene.

Det siste åre har Aktiv Kapital-aksjen nesten doblet seg. Selskapets markedsverdi er nå 2,6 milliarder kroner. Aksjene til Spetalen og Nordbrekken utgjør tilsammen over 10 prosent av aksjekapitalen i Aktiv Kapital.

Kjøper porteføljer

Meldingen om de sentrale innsidernes salg og styreformannens avgang, kommer sammen med nyheten om at Aktiv Kapital kjøper porteføljer i England på tilsammen 8,5 milliarder kroner. Kjøpesummen er omkring 300 millioner kroner.

På Oslo Børs faller Aktiv Kapital-aksjen med 3,15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere