RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spetalen tror på oljeservice

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen mener det er store penger å tjene innenfor oljeservicesektoren. Men det gjelder å plukke de rette selskapene, sier Spetalen.

GRAND HOTEL, OSLO (TV 2 Nettavisen): Øystein Stray Spetalen slo et slag for oljeservicesektoren under paneldebatten på nyttårskonferansen til Skagen Fondene onsdag ettermiddag.

- Det gjelder å finne nisjene. Oljeservicen er en slik nisje, sa Spetalen under debatten med Ragnhild Wiborg, Petter Sissener, Tormod Høiby og Kristian Falnes.

Etter debatten ville ikke Spetalen gå nærmere inn på hvilke selskaper det kan lønne seg å «plukke».

- Det vil jeg ikke si, sa en hemmelighetsfull Spetalen til TV 2 Nettavisen.

Spetalen mener oljenæringen er kommet inn i en vanskelig situasjon fordi de hørte for mye dårlige konsulentråd på 1980-tallet.

- De svære dinosaurene hørt for mye på McKinsey-konsulentene som sa at den eneste måten å vokse på var gjennom oppkjøp. Exploration-biten ble helt glemt, sa Spetalen.

Han tror ikke på noen betydelig vekst hos de store oljeselskapene.

- Det er et oljepriscase. Stiger ikke oljeprisen, så stiger ikke oljeselskapene, sa Spetalen til TV 2 Nettavisen etter debatten.

Ifølge investoren er mange av oljeselskapene på Oslo Børs og i gråmarkedet priset for høyt. Under debatten trakk han blant annet frem DNO som et eksempel.

- Hvis et norsk selskap skal kunne grave 20 meter i jorda i Irak, og plutselig bli større enn Statoil, da er det noe galt, sa Spetalen som ikke har noen tro på at verden går tom for olje.

- Det er like dumt å si at verden går tom for olje, som å si i steinalderen at man kan gå tom for stein, sa Spetalen og vekket latteren blant publikum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere