RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillehjelp til u-land

Spilleglade på Sri Lanka skal nå kunne spille bort pengene sine over nettet. Norsk Tipping på Hamar har hjulpet til med å utvikle spillet.

Norsk Tipping har det siste året periodevis hatt fem medarbeidere på Sri Lanka for å bygge opp et landsdekkende lotteri på Internett. Det er nå klart til å tas i bruk.

- Vi tar betalt for våre konsulenttjenester, men vi er ikke der først og fremst for å tjene penger. Vi er der for å bidra med vår kompetanse, sier informasjonsdirektør Peer Jacob Svenkerud i Norsk Tipping til nrk.no.

Overskuddet fra lotteriet skal gå til et utdanningsfond.

- Vi setter etikk høyt og fordi pengene går til et godt formål har jeg ingen betenkeligheter med Norsk Tipping sitt engasjement, sier Svenkerud.

Tidligere har Norsk Tipping bidratt med konsulenthjelp til spillesystemer i Palestina, Ungarn og Bulgaria. Kritikere kaller denne typen engasjement for gamblingeksport og mener det er moralsk forkastelig.

- Det er bra at Norsk Tipping vil bidra til å heve kompetansen i landet, men jeg skulle ønske de kunne bidra på en annen måte, for eksempel ved å gi penger til organisasjoner som jobber blant de fattige på Sri Lanka. Det er mange fattige mennesker i Sri Lanka og de har behov for å bruke penger på andre ting enn spill, sier generalsekretær Terje Heggernes i bistandsorganisasjonen Forut til nrk.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere