RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spillkjempe vil punge ut

(Foto: Jan Christian Grandre)
Britiske Ladbrokes kamp mot det norske spillmonopolet vil trolig ta flere år og koste mange, mange penger.

- Vi har allerede brukt millionbeløp i pund i kampen mot monopolene i Europa, sier Ladbrokes Norges-sjef, Bent Svele, til TV 2 Nettavisen.

Også i Norge er Ladbrokes rede til å punge ut for råd og støtte.

Lobby

Spillkjempen har allerede engasjert Schjødt-advokat og tidligere ESA-president Knut Almestad. På PR-siden samarbeider man med pr-byrået Brynhildsen Woldsdal. I tillegg vil man trappe opp lobbyvirksomheten.

Deretter kommer utgiftene til rettslige marathonløp både mot ESA og i norske domstoler.

I går leverte Ladbrokes sin søknad om å drive og formidle pengespill i Norge til Kultur- og kirkedepartementet.

Får trolig nei

Med dagens regelverk er det nærmest utenkelig at søknaden vil få noe annet enn avslag.

- Den vil bli behandlet etter gjeldende regler og vil få normal saksbehandlingstid som er fra en til tre måneder. Søknaden ble levert i går, og er nå til registrering i departementet. Jeg har ikke fått lest søknaden ennå og vet ikke hva de søker om, derfor vil jeg ikke kommentere den på nåværende tidspunkt, sier Eivind Tesaker, avdelingsdirektør i Kultur- og kirkedepartemetet.

Ladbrokes Norges-sjef, Bent Svele, tror imidlertid ikke på noe snarlig svar fra departementet.

- Jeg tror de vil trenere denne saken så lenge som mulig. Men vi håper på et velbegrunnet svar på vår søknad. De kan ikke bare svare ”nei” uten å forklare hvorfor, sier Svele.

Vil utfordre

Ladbrokes mener EØS-retten må gjelde som norsk lov, og at det norske, statlige spillmonopolet er ulovlig. Ladbrokes mener de har rett til å etablere seg på samme vilkår som Norsk Tipping og Norsk Rikstoto.

Mens SVs stortingsrepresentant Magnar Bergo anbefalte Stortingsflertallet å si nei til spillgiganten, har Fremskrittspartiet et annet syn på saken.

- Jeg ønsker alle som vil drive næringsvirksomhet her i landet hjertelig velkommen, også Ladbrokes. Det er bra og viktig at noen tar opp kampen mot monopolisten Norsk Tipping, sier FrPs kulturpolitiske talsperson Karin Woldseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere