RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spilte bort 750.000 av borettslagets penger

(tv2i)
Sist oppdatert:
Spillegalskapen fikk småbarnsfaren (40) til å tømme borettslagets konto. Gevinstene uteble. Eneste flaksen var straffen - bare 300 dager samfunnstjeneste.

- Jeg har lidd av spillegalskap i ti år, fortrinnsvis hestegambling. Pengene jeg underslo, gikk med til spilling, sier mannen til Bergensavisen.

Underslaget pågikk i over ett år, og mannen gjorde hele 57 uttak fra borettslagets konto. Beløpene varierte fra 350 kroner til 150.000 kroner.

40-åringen, som har en godt betalt jobb som salgssjef, fikk vervet som kasserer i borettslaget. Han hadde tidligere fått behandling for spillegalskap, men uten at det var kjent for borettslaget, skriver Bergens Tidende.

Da politiet ble kjent med forholdene i mai i fjor, gikk de umiddelbart til aksjon. Mannen la alle kortene på bordet og søkte behandling for spillegalskapen. Han har allerede betalt tilbake en stor del av beløpet, men skylder fremdeles 137.000 kroner.

- Grovt underslag av et slikt beløp kvalifiserer i utgangspunktet til en ubetinget fengselsstraff av noen lengde, skriver dommeren. Retten valgte likevel å ta hensyn til mannens spilleavhengighet, samarbeidsvilje og familiesituasjon og dømte han til 300 dagers samfunnstjeneste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere