RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spiste og drakk for 560.000 kr

Sist oppdatert:
Han har mast seg til piano i statsråd-leiligheten og svidd av godt og vel en halv million kroner på restaurant. Nå beklager Victor D. Norman (H).

Norman har brukt 560.000 kroner til representasjon siden han ble arbeids- og administrasjonsminister for to år siden.

- Hvis jeg har gått over satsene, så beklager jeg det, sier han til VG.

Tallet stammer fra en gjennomgang avisen har foretatt av samtlige statsråders representasjonsutgifter. Avisen har fått opplysninger fra 15 av 19 departementer.

Bare utenriksminister Jan Petersen og olje- og energiminister Einar Steensnæs har like høye representasjonsutgifter som Norman. Årsaken er at Petersen og Steensnæs i all hovedsak tar imot gjester fra utlandet.

Teambygging
Norman forklarer besøkene på noen av Oslos mest eksklusive restauranter med behovet for teambygging.

SI DIN MENING:
Bør denne saken få konsekvenser for Norman?
Ja
Nei

Se resultat

– Man skal bygge et team, og man skal av og til verdsette teamet. Derfor har vi noen ganger gått ut for å premiere teamet, men som oftest har vi sittet her og jobbet. Og hvis det er noe statsråden er en forkjemper for, er det brunost, sier Norman til VG.

Ved 11 middager som VG har sett regningene på, har regningene overskredet Statens maksimalsatser for representasjon. I Statens personalhåndbok slås det fast at reglene som setter 880 kroner som en øvre grense for en middag på statens regning, er bokstavelig ment.

"Satsene er å forstå som maksimumssatser. Ved arrangementer der vertskap og gjester utelukkende består av representanter for det faste embetsverk, bør det legges opp til et enklere arrangement, og dermed lavere satser", heter det.

Piano hjemme
VG skriver videre at departementet kjøpte inn ekstrautstyr for 117.400 kroner til Normans statsrådleilighet. Norman krevde å få et piano i leiligheten sin, og selv om både departementsråden og stabssjefen sa nei, kom pianoet på plass.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere