RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim og Petersen til Genève

Sist oppdatert:
Utenriksminister Jan Petersen og landbruks- og matminister Lars Sponheim kaster seg på flyet til Genève.

De to ministrene reiser på fredag for å delta på et G-10 møte på ministernivå i tilknytning til WTOs hovedrådsmøte, opplyser Landbruks- og matdepartementet i en pressemelding.

- Man kan kalle det et oppsummeringsmøte for G10-landene. Jeg kan si lite utover dette, sier departementets informasjonssjef Ottar Løvik til TV 2 Nettavisen.

G10-landene er en gruppering i WTO-sammenheng som består av Bulgaria, Island, Israel, Japan, Liechtenstein, Mauritius, Sør-Korea, Sveits, Taiwan og Norge.

I utgangspunktet er landene representert på ambassadørnivå i WTOs hovdrådsmøte, som startet i dag. Når ministrene nå kaster seg på flyene, kan det føre til at forhandlingene trappes opp. Mange andre ministre sitter reiseklare i andre land, og beskjeden om at G 10-ministrene skal møtes kan også få andre til å reise for ikke å gå glipp av noe.

For et år siden ble et hovedrådsmøte plutselig og uventet forvandlet til et toppmøte med representasjon på ministernivå. En rammeavtale med ambisiøse mål liberalisering handel og reduksjon av tollsatser ble dunket på plass.

- Er det noe tilsvarende på gang nå?

- Det er en del av dynamikken i det som skjer. I lange perioder skjer det ingen ting, og man tar og føler hverandre på tennene. Så kan det plutselig skje noe, sier Løvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere