RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sponheim tilbakeviser Synnøve-påstander

Sist oppdatert:
Synnøve Finden mener landbruksminister Lars Sponheim har hengt dem ut som en syndebukk. Nå svarer Sponheim på kritikken i et brev til osteprodusenten.

Synnøve sendte i slutten av februar et brev til Sponheim, der de kritiserte landbruksministeren for enkelte av hans uttalelser i mediene.

Juksemaker pipelort
- Nei Sponheim, alle jukser ikke, skrev Synnøve på sine hjemmesider, etter at landbruksministeren bagatelliserte osteskandalen i Tine ved å påstå at alle i meieriaktørene «driver med liknende spill».

I et annet intervju uttalte Sponheim at meieribransjen er en bransje med ukulturer. Han har også sagt at Synnøve Finden er mer opptatt av myndigheter og medier enn å produsere ost.

Nå forsvarer landbruksministeren uttalelsene i et brev til osteprodusenten.

«I brevet blir enkelte deler av mine kommentarer i media trukket fram og gjort til gjenstand for en særskilt vurdering. Sett fra min side har jeg i alle kommentarer forsøkt å plassere enkeltspørsmål innenfor en helhetlig ramme som omfatter hele matvarebransjen som verdikjede» skriver Sponheim.

Landbruksministeren mener han har snakket om hele dagligvare- og landbruksbransjen samt næringsmiddelindustrien. Sponheim kan derfor ikke forstå at Synnøve føler seg spesielt uthengt.

«På denne bakgrunn må jeg få lov til å gi uttrykk for en viss undring over at De velger å oppfatte at jeg har satt noe spesielt søkelys på Synnøve Finden», påpeker Sponheim.

Han skriver videre at Synnøve Finden en viktig aktør for å bidra til ønsket konkurranse og mangfold.

Tar opp saken
I neste ukes spørretime på Stortinget vil Øystein Hedstrøm (Frp), som er nestleder i næringskomiteen, ta opp saken med Sponheim.

- En statsråd skal forholde seg nøytral, og ikke komme med spesifikke uttalelser slik Sponheim beviselig har gjort, sier Hedstrøm til TV 2 Nettavisen, med henvisning til en rekke av Sponheims sitater i mediene den siste tiden.

Frp-politikeren påpeker at Sponheim også har kommet med slike påstander i Stortinget.

Hedstrøm skal spørre landbruksministeren om ikke påstandene hans vil ramme Synnøve Findens troverdighet, og ødelegge for merkevarebyggingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere