RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spyposer mot Ryanair

(Foto: Ryanair)
Sist oppdatert:
Lavprisselskapet Ryanair har blitt hardt kritisert av fagforeniger i Sverige på lønn og arbeidsvilkår. Nå er hele toppledelsen på plass i Sverige for å tilbakevise krtitkken.

- Den eneste grunnen til at vi er her er de mange usannheter i Skandinavia om Ryanair de siste ukene, sa Ryanairs sjef Michael O´Leary til Aftenposten.

I forrige uke aksjonerte fagforinger i Sverige med å dele ut spyposer, med faglige argumenter på utsiden, til Ryanairs passasjerer i protest mot lønnsnivå og arbeidsvilkår.

Lavprisselskapet tar kritikken på alvor, og fløy på kort varsel inn toppledelsen til Stockholm.

- Siden de fleste påstandene er usanne valgte vi å ignorere dem siden vi ventet at de skulle forsvinne. Slik har det ikke blitt, forklarte Ryanair-sjefen.

I følge avisen slo O´Leary fast at det som er skrevet og sagt i Sverige er falsk og usant, og anklager spesielt Dagens Nyheter. Dersom det ikke kommer et dementi fra morgenavisen, truer lavprissjefen med å ta juridiske skritt.

Ansatte i Ryanair er ikke fagorganiserte, alle har individuelle avtaler direkte med selskapet.

- I 20 år har Ryanair aldri stoppet, eller mobbet, noen fra å organisere seg. Dette er de ansattes eget valg. Vår filosofi er enkel: Vi betaler deg bedre enn fagforeningstariffen og gir deg bedre arbeidsbetingelser, til gjengjeld forhandler du direkte med oss, sier Michael O´Leary, som mener at SAS-fagforeninger ikke bør kjøre boikottaksjoner mot Ryanair.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere