RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«SS Norway» seiler mot skraphaugen

Sist oppdatert:
Norges tidligere stolthet «SS Norway» har gjort sin siste seilas. Nå blir det en gang så lukseriøse skipet sannsynligvis til skrapjern

Rederiet NCL har de siste årene hatt svært store driftsutgifter på det som en gang var det største og mest lukseriøse skipet som seilte i cruisefart i Karibien. Bare de siste 18 månedene har skipet kostet rederiet mer enn 10 millioner dollar.

- Vi kan ikke fortsette å støtte slike kostnader uten en løsning i sikte, sier NCL i nyhetsbrevet Cruise Week, ifølge DN.no.

Cruiseskipet har de siste månedene ligget til kai på et verft i Tyskland. Det har ikke vært i drift siden en eksplosjon ombord tok livet av to personer i 2003.

«SS Norway» het først «SS France» før NCL overtok det da forfalne skipet i 1979. Rederiet renoverte skipet fullstendig, og presenterte det deretter som det beste og flotteste skipet i Karibien.

«SS Norway» ble sjøsatt i 1960.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere