RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SSB-topp refser Foss

Forskningsdirektør Ådne Cappelen i Statistisk sentralbyrå tar et oppgjør med pengebruken til finansminister Per-Kristian Foss.

- Det er lite grunn i 2005 i motsetning til de foregående årene å utnytte friheten til å drive med motkonjunkturpolitikk. Særlig tatt i betraktning av hvor ekspansiv pengepolitikken er, sier Cappelen til Dagens Næringsliv.

For en uke siden ble det klart at budsjettunderskuddet i år blir 10-13 milliarder kroner større enn man trodde drøye syv uker tidligere.

- Vi bruker mer og mer oljepenger, det har negative effekter på næringsstrukturen, sier Cappelen.

Forskningsdirektøren reagerer på argumentasjonen i budsjettet som kan oppsummeres med at nå går alt meget bedre; internasjonale finansmarkeder er normalisert, kronekursen er i et mer normalt leie og det er god vekst i økonomien.

- Gitt at vi er på vei inn i en svak høykonjunktur og her kan det komme enda mer fart i oljesektoren synes jeg det er konjunkturmessig gode grunner til å føre en strammere politikk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere