RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Staten dobler fotoboks-inntektene

Sist oppdatert:
Staten har doblet inntektene fra fotobokser hittil i år. Fartsglade billister har til nå lagt igjen 202 millioner kroner etter å ha passert norske fotobokser.

Statens inntekter fra fotoboksene langs norske veier er doblet så langt i år. 202 millioner kroner har billistene lagt igjen i statskassen. I alt er det skrevet ut 99.049 bøter, mot 54.147 bøter i fjor, skriver Aftenposten.

Økningen kommer som en følge av flere forhold. For det første har politiet nå mer ressurser til å følge opp denne virksomheten. I tillegg gir digitale kamera større effektivitet, og det er flere av boksene som nå faktisk har kamera i seg.

Er du blitt tatt i fotoboks?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
- Først og fremst er årsaken økt aktivitet fra politiets side, som nå kan behandle sakene raskere. Dette startet med ekstra bevilgning i statsbudsjettet for 2003. Siden er det blitt fulgt opp. Dessuten skyldes økningen også at bilistene tråkker hardere på gasspedalen. Det er blitt tøffere kjøring, sier Per Engeset, som er ansvarlig for driften av fotobokser i Vegdirektoratet til Aftenposten.

Og storebror gir seg ikke med det. Boksene blir dobbelt så mange om tre år, og det nytter ikke lenger å bråbremse før boksen. Fra neste år beregner de også farten mellom boksene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere