RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statens best betalte ledere

Sist oppdatert:
Petoro-sjef Kjell Pedersen tjente i fjor over 2,6 millioner kroner. Tidligere Folketrygd-sjef Rune Selmar forlot stillingen sin som følge av dårlig lønn.

Det er store forskjeller i lederlønningene blant de heleide statlige selskapene. På toppen troner Kjell Pedersen som leder statlige Petoro, tidligere SDØE, som tjente over 2,6 millioner kroner.

For dårlig lønn
Til sammenligning tjente Rune Selmar, sjef for Folketrygdefondet, 940.000 kroner. Overfor Dagens Næringsliv bekrefter Selmar at dårlige betingelser var en medvirkende årsak til at han nylig sa opp som administrerende direktør.

- På det personalpolitiske området har Folketrygdefondet langt mindre frihet enn andre offentlige kapitalforvaltningsmiljøer det kan være naturlig å sammenligne seg med. Dette var en medvirkende årsak til at jeg valgte å fratre da jeg fikk et tilbud jeg fant interessant, sier Selmar.

Selmar tiltrer stillingen som investeringsdirektør for Kristiansandsbaserte Rasmussen Gruppen. Her får Selmar ansvaret for å forvalte en av Norges største private formuer på flere milliarder kroner.

Toppene for de to andre kapitalforvaltningsmiljøene i Norge, Knut Kjær i Oljefondet og Jørgen Kjærnes i Argentum tjente henholdsvis 2,1 millioner og 2,2 millioner kroner i fjor. Kjærnes sa også opp sin stilling tidligere i år.

Statlig forvalter tjente 4,8 millioner
Andre godt betalte statlige ledere er Statkraft-sjef Bård Mikkelsen med en lønn på over 2,4 millioner kroner, Kyrre Olaf Johannesen i Mesta med 2,1 millioner, Brian Bjordal i Gassco med 2,2 millioner inkludert bonus, Robert Hermansen i Spitsbergen Kullkompani med over 1,8 millioner, Odd Håkon Holesæter i Statnett med 1,5 millioner, Thomas Havnegjerdet i Flytoget i underkant av 1,5 millioner, Harald Kjelstad i Siva med rett under 1,3 millioner, 1000 kroner mer enn Bane Tele-sjef Mattias Peter.

Til orientering tjente noen av forvalterne i Oljefondet mer enn sin sjef. Den høyeste lønningen inkludert bonuser var på 4,8 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere