RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statlige spillmonopol under angrep

(Foto: Scanpix)
Statlige spillmonopol er under angrep i hele Skandinavia. Private spillselskaper går rettens vei for å slippe til på markedene.

- Vi har saksøkt den svenske staten for å få lov til å markedsføre oss i svenske medier. Vi kommer trolig også til å saksøke den norske staten etter at vi har fått en avgjørelse her i Sverige først, sier konsernsjef Pontus Lesse i Unibet til Dagens Næringsliv.

Selskapet er notert på børsen i Stockholm og retter seg mot svenske kunder, men er registrert i England og på Malta for å omgå det svenske spillmonopolet. Omkring 225.000 brukere er registrert hos internettgambleren, som hadde en omsetning på 555 millioner kroner i fjor.

I dag har Unibet ikke lov å annonsere i svenske medier. Det har fått dem til å saksøke den svenske staten. Selskapet havder Svenska Spels monopol hindrer fri konkurranse. Dommen ventes til høsten.

Samtidig har Norsk Lotteri- og Automatbransjeforbund (NOAF) gått til sak mot den norske staten.

- Saken gjelder vår rett til å drive med automater i Norge. Det er uhørt og helt bak mål å tilrettelegge for et nytt monopol i våre dager, sier styreleder Ottar Dalset til DN.

Det britiske spilleselskapet Ladbrokes, som har søkt om innpass på det norske markedet, har også stevnet både danske og svenske myndigheter for å få innpass på spillmarkedet. Selskapet mener de statlige spillmonopolene bryter med EU-lovgivningen.

I gjennomsnitt spilte hver nordmann for 8000 kroner i fjor, ifølge DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere