RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-ansatte får vite mer

Sist oppdatert:
Statoil arbeider nå med et opplegg som skal dekke det store informasjonsbehovet hos frustrerte ansatte.

De tillitsvalgte i oljeselskapet har en periode vært orientert om deler av den interne granskingsrapporten om Iran-saken. Men øvrige ansatte har uttrykt frustrasjon over mangel på informasjon om hva som førte til at konsernsjef Fjell måtte gå fra borde.

- Mye av informasjonen ansatte har fått har kommet fra eksterne kilder. Det er mange som spør hva som har skjedd. Nå har vi fått hodet over vannet og er rede til å gi informasjon til våre ansatte, sier Lill Heidi Bakkerud til TV 2 Nettavisen.

Hun representerer NOPEF (Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund) - den største av fagforeningene i Statoil.

Nå skal informasjonen ikke lenger forbeholdes et lite knippe Statoil-ansatte.

- Internrevisjonen, informasjonsavdelingen og tillitsvalgte har hatt samtaler og er enige om å få fram all relevant informasjon til alle våre ansatte. I fellesskap skal vi utarbeide et ryddig informasjonsopplegg, sier Lill Heidi Bakkerud.

I hvilken form denne informasjonen skal gis, er ikke avklart, ifølge Bakkerud.

Økokrim avviser at de har nektet Statoil å gi alle sine ansatte innsyn i interne granskingsrapporten som de tillitsvalgte har kjent til.

- Statoil må selv ta stilling til om de ønsker å gjøre rapporten tilgjengelig for alle sine ansatte eller ikke. Det er ikke noe Økokrim legger seg opp i, sier informasjonsrådgiver Bjørg Anne Lien i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere