RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-avlegger mot børs

Offshoreselskapet Advanced Production and Loading (APL) har søkt om å bli tatt opp til notering på Oslo Børs. Selskapet har bakgrunn i Statoil.

APL venter å bli børsnotert i løpet av første kvartal, ifølge en melding fra selskapet torsdag formiddag.

Noteringen begrunnes med ønske om å styrke egenkapitalen og finansiere videre vekst og samtidig sikre selskapet et bredere eierskap.

APL ble etablert av Statoil i 1993 og har hovedkontor i Arendal. Selskapet utvikler produksjonssystemer til forankring av flytende installasjoner, som produksjonsskip og lagerskip, samt offshoreterminaler for lasting og lossing av olje og gass og lossesystemer til bruk blant annet på skip og bøyelastere.

– Vi tror at et teknologiselskap som APL vil bli godt mottatt også i aksjemarkedet. APL representerer en spennende investeringsmulighet innen segmentene olje, shipping og maritim teknologi, områder hvor Norge har en betydelig posisjon på verdensmarkedet, sier adm. direktør Carl K. Arnet i APL.

APL er i dag eid av de to energiinvesteringsfondene Energivekst og Energy Ventures, med henholdsvis 46,7 og 23,3 prosent. De resterende aksjene eies av ledende ansatte i selskapet.

I forbindelse med noteringen er det også planlagt gjennomført et spredningssalg for å sikre et bredere eierskap og tilstrekkelig likviditet i omsetning av APL-aksjen.

First Securities og Enskilda Securities er engasjert som finansielle rådgivere i forbindelse med børsnoteringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere