RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bremset børsopptur

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Statoli trekker ned børsen, mens Opticom høster børsjubel. Begge utslag kommer som følge av utspill i media.

Hovedindeksen på Oslo Børs er onsdag opp 1,11 prosent til 195,01 poeng.

De nye spekulasjonene i Aftenposten om kostnadsoverskridelser på Statoil- prosjekter bidrar til å holde dempe. Oljegiganten er ned 1,7 prosent.

- At Statoil faller tilbake er helt greit etter dagens artikkel i Aftenposten. Selv om det har vært kjent i lengre tid at det blir overskridelser på Kristin- og Snøhvit-prosjektene, er det negativt for aksjen at slike ting dukker opp i media med jevne mellomrom, sier en megler til TDN Finans onsdag.

Jojo-aksjen Opticom stiger 9,7 prosent til 96,50 kroner etter at Silicon Strategies refererer rykter om at Thin Film Electronics (TFE) skal ha presentert data på en minnebrikke med kapasitet på 512 megabyte, samt positive signaler i et intervju med direktør for Technology and Manufacturing Group i Intel, Stefan Lai

I artikkelen sier Stefan Lai at han ikke kan uttale seg om Opticom eller TFE. Aktører i markedet mener dette er interessant fordi styremedlem Robert Keith i Opticom tidligere har sagt at han er skuffet over at Intel i sine presentasjoner ikke har nevnt Opticom-datterselskapet.

Etter flere dagers kursfall korrigerer Royal Caribbean Cruises Ltd. (RCCL) opp igjen onsdag. RCCL er opp 2,78 prosent til 277 kroner. Aksjen er særs følsom for terrorvirksomhet og tilslaget i Madrid var en påminnelse om at terrorfaren ikke er forbi.

"Den nylige svekkelsen i aksjen kan tilskrives det negative sentimentet rundt terrorbombingen i Spania; kanalsjekker antyder ingen umiddelbar effekt på cruise-bookingen av terrorangrepene," heter det i en oppdatering fra Credit Suisse First Boston.

Samtidig sa ledelsen i RCCL, Carnical og NCL tirsdag at terrorangrepene så langt ikke ser ut til å ha hatt noen effekt på bookingen, melder TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere