RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil bryter børsrekorder

Sist oppdatert:
Oljegiganten Statoil når nye høyder, med en aksjekurs som aldri tidligere har ligget så høyt. Norsk Hydro og Aker Kværner er med på å dytte Oslo Børs i riktig retning, og turbo-aksje Jinhui Shipping suser videre.

Både Norsk Hydro og Statoil stiger på en blå børs torsdag. Oljekjempene er opp henholdsvis 1,12 og 1,53 prosent. Statoil ligger endte dagen på 82,75 kroner, og dette er den høyeste kursen noen sinne.

Også Norsk Hydro-kursen ligger bedre an enn på lenge, med 495,50 kroner. All-time high for selskapet er 497,50 kroner.

Seismikk- og oljeproduksjonsselskapet PGS stiger 1,34 prosent, etter at konkurrent Veritas DGC leverte et langt bedre kvartalsresultat enn ventet. Dessuten venter Veritas DGC ifølge TDN Finans en bedring i prisingen av kontraktsseismikk. Bakgrunnen er økt aktivitet i Nordsjøen og utenfor India.

Seismikkselskapet TGS-Nopec rives med, og er opp 4,78 prosent.

Aker Kværner har også hoppet i været, med en økning på 5,11 prosent. Markedet reagerer positivt på planene om å spiltte opp selskapet i tre deler, i tillegg til at hovedeier Røkke har sagt seg villig til å gå noe ned i eierandel.

Børs-komet Jinhui Shipping and Transport har hatt en ekspress-vekst den siste tiden. I løpet av den siste uken har selskapet lagt på seg over 62 prosent.

Gårsdagens jojo-tur, der kursen gikk fra over 20 prosent opp til å ende på minussiden, har ikke gjentatt seg i like stor grad i dag. For tiden er kursen opp 8,38 prosent, og ligger nest øverst på listen over de mest omsatte selskapene. Det ble torsdag handlet for 355 millioner kroner i selskapet.

Det er få blant de store børslokomotivene som faller. Bare DnB NOR, Tandberg og Telenor har piler som peker nedover.

Til tross for positive resultater fra DnB NOR, med 5,4 milliarder kroner i overskudd, sender markedet selskapet ned 2,20 prosent. Ifølge Reuters påpeker meglerhuset ABG Sundal Collier at resultatet trekkes opp av elementer som har dårlig kvalitet.

Tandberg og Telenor er ned henholdsvis 0,39 og 0,83 prosent.

Gambak-topp Fleischers yndlingsaksje Q-Free endte på taperlisten, etter at selskapet mislyktes i kampen om en bompengekontrakt i Taiwan. Bompengeselskapet sank med hele 27,66 prosent.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte dagen på 199,55 poeng, opp 0,39 prosent. Det er 48 selskaper som synker, mens 78 steg. Det ble omsatt aksjer for 3,4 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere