RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-direktører går fri

(Foto. Statoil)
Utbetalingene av ureglementære utenlandstillegg til direktører i Statoil var ikke ulovlige, konkluderer Sentralskattekontoret for utenlandssaker.

Statoils internrevisjon avdekket i fjor at flere av sjefene i den internasjonale virksomheten hadde mottatt utenlandstillegg de ikke hadde krav på i et par år.

Sentralskattekontoret for utenlandssaker har gransket Statoils utbetalinger av utestasjoneringstillegg, men har ikke funnet uregelmessigheter som de vil gå videre med.

- Vi har avlevert en rapport til Statoil, og det er opp til selskapet hva de vil gjøre med saken, sier direktør for Sentralskattekontoret, Kjell Egil Førsund, til NTB.

Skattekontoret har undersøkt om de har fått innberetning om samtlige utestasjoneringstillegg for de ansatte i Statoils internasjonale avdeling.

De fem sjefene som ble oppdaget av Statoils egen revisjon, har fått skriftlig refs fra selskapet. De har i tillegg betalt tilbake pengene de urettmessig hadde mottatt. Førsund vil ikke opplyse om granskingen har avslørt flere uregelmessigheter enn de fem.

- Opplysningene er taushetsbelagt. Men saken er avsluttet ved vårt kontor, sier skattedirektøren.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere