RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-dödaren har en norsk navnebror

Sist oppdatert:
Det skandaleombruste iranske konsulentselskapet som utløste Statoil-sjefenes fall har en navnebror i Norge. Men Horton International AS verken kan eller vil skifte navn.

Horton Investments er navnet på selskapet som skulle få 115 millioner kroner for et konsulentoppdrag i Iran. Økokrim mener avtalen kan ha vært med på å skjule bestikkelser, og konsernsjef Olav Fjell, styreformann Leif Terje Løddesøl og direktør Richard Hubbard har gått av i kjølvannet av avsløringene.

Norsk navnebror

Nå viser det seg at det skandaleombruste iranske selskapet har en navnebror i Norge. Oslo-baserte Horton International AS har fem ansatte som driver med ledelsesrådgivning.

- Vi har sett navnelikheten og har hatt en hyggelig fleip med det internt, medgir lisensansvarlig for den norske virksomheten, Morten Lunde, overfor TV 2 Nettavisen.

- Men vi har ingenting å gjøre med den andre parten, tilføyer han kjapt.

Vitsemakere holder kjeft

Ifølge Lunde har selskapet ikke opplevd problemer av noe slag til tross for at Horton-navnet har florert på forsida av de fleste store aviser i ukevis denne høsten. Ingen spøkefugler har sett sitt snitt til å slå en vits eller to på firmaets bekostning.

- Nei, du er den første som bringer det fram i en offentlig sammenheng, sier han.

Horton International AS er en del av et verdensomspennende nettverk, og har søsterbedrifter i 50 land. Grunnsteinen ble lagt av amerikaneren Bob Horton på 70-tallet.

Beholder navnet

Den norske virksomheten er eid av de fire partnerne, og selskapet betaler en lisensavgift for å kunne bruke Horton-navnet. Noe navneskifte kommer ikke på tale.

- Horton International er organisert slik at partnerne i hvert enkelt land eier sin virksomhet. Vi har lisens til å bruke Horton-navnet i Norge, og det forplikter oss i forbindelse med det internasjonale nettverket, forklarer Morten Lunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere