RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil flyr høyt på børsen

(Foto. Statoil)
Pengene renner i strie strømmer inn i Statoils allerede velfylte kasse som følge av den rekordhøye oljeprisen. Børsverdien har økt med 12 milliarder kroner i løpet av de tre siste dagene.

Det er sannsynligvis er trivelig jobb å være kasserer i Statoil om dagen. De siste to døgnene har prisen på den amerikanske referanseoljen WTI ligger over 40 dollar per fat, og prisen på nordsjøolje ligger hakk i hæl.

Ny rekord?

Opec forsøkte onsdag å dempe gemyttene og samtidig skyve ansvaret for den skyhøye oljeprisen over på andre, men det hjalp lite. Oljemarkedet er fortatt brennhett. Så seint som i går oppjusterte det internasjonale energibyrået IEA sitt anslag for veksten i oljeforbruket i år fra 1,7 til 2 millioner fat.

Første kvartal i år ble tidenes beste for Statoil. Holder oljeprisen seg på dagens nivå ut juni, kan den rekorden bli banket sønder og sammen når Statoil legger fram tallene for andre kvartal.

Anbefaler kjøp

På børsen får Statoil belønning i form av en hyggelig kursoppgang. Torsdag er aksjekursen 2 prosent opp til 85 kroner, og de siste tre dagene har kursen lagt på seg hele 7 prosent. I kroner og øre betyr det at Statoil børsverdi er økt med 12 milliarder kroner.

DnB Nor Markets rykket torsdag ut og anbefalte sine kunder å kjøpe Statoil-aksjen. I løpet av de neste tre månedene kan aksjekursen nå opp i 96 kroner, mener meglerhuset.

Også Hydro-aksjen stiger som følge av den høye oljeprisen. Torsdag er oppgangen pene 2 prosent til 411,50 kroner.

Frontline i støtet

Frontline er den store vinneren blant tungvekterne på Oslo Børs torsdag, og stiger 5 prosent til 198 kroner. Grunnen er spekulasjonene om en ekstraordinær produksjonsøkning fra Opecs. Det vil gi økt etterspørsel etter de tjenestene Frontline tilbyr, nemlig frakt av olje.

Også teknologiaksjene er i godt slag på børsen torsdag. Tandberg er 2,5 prosent opp, og det samme er Nera. Telenor nøyer seg med en oppgang på 0,5 prosent.

Hovedindeksen hadde lagt på seg 1,2 prosent ved 11-tida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere