RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-forsvarer ber om tid

Foto: Berit Almendingen (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Statoils advokat i Iran-saken, Anders Ryssdal, forventer at selskapet får mer enn 30 dager til å avgjøre om man vil vedta Økokrims forelegg på 20 millioner.

- Det er en veldig stor sak, og Økokrim har jo brukt hele ni måneder på å etterforske den. Jeg har nylig fått oppdraget, og trenger å sette meg inn i alle sidene av saken før jeg kan uttale meg om den. Men jeg tror det er en kurrant sak å få utsatt Økokrims svarfrist, sier Anders Ryssdal til TV 2 Nettavisen.

Sentral rådgiver

Ryssdal har utført en rekke store oppdrag for Statoil tidligere, og vil begynne sitt arbeid for selskapet umiddelbart.

Advokat Ryssdal vil trolig bli en sentral rådgiver i spørsmålet om Statoil skal vedta millionboten eller om saken skal avgjøres i retten.

Anders Ryssdal (48) er partner i advokatfirmaet Wiersholm, Mellbye & Bech i Oslo, og har grunnlagt firmaets Europa- og konkurranserettsavdeling.

Han ble nylig valgt til leder i Den Norske Advokatforening.

Mot rettssak?

Statoils tidligere utenrikssjef Richard J. Hubbard, fikk et forelegg på 200.000 kroner. Hans forsvarer, advokat Erling O. Lyngtveit, vil trolig ikke anbefale sin klient å vedta.

- Slik saken ligger nå, så er det grunn til å tro at jeg vil anbefale at dette blir prøvet for retten, har Lyngtveit sagt til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere