RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil kan bli svartelistet

(Foto: Statoil)
Sist oppdatert:
Flere fond vurderer nå om de skal kvitte seg med Statoil-aksjene sine, som følge av korrupsjonssaken. Såkalte etiske aksjefond kan komme til å svarteliste Statoil, sier en fondsdirektør.

Direktør Bente Thomassen i Banco Fondsforvaltning tror at korrupsjonsskandalen i Statoil kan føre til at selskapet blir svartelistet av etiske fond, dersom ikke selskapet klarer å renvaske seg.

Strenge krav
Etiske fond er underlagt høy moralsk standard, og setter derfor ekstra strenge krav til selskapene de investerer i.

Selv er hun svært skuffet over Statoil, og sier selskapet nå må jobbe aktivt for å gjenvinne tilliten.

- Det som har skjedd, er utvilsomt svært negativt for Statoil. Vi vil imidlertid ikke dømme noen før vi er kommet helt til bunns i saken, sier Thomassen til NRK.

Storebrand har også flere etiske aksjefond. Informasjonsdirektør Egil Thomsen understreker at de likevel avventer Statoils håndtering av saken før de gjør noe videre.

Tok ut siktelse
Fredag forrige uke ble det klart at Økokrim tar ut siktelse mot Statoil for korrupsjon i forbindelse med konsulentavtalen i Iran.

Samtidig kunngjorde Statoil at de sier opp den omstridte konsulentavtalen, og at selskapets direktør for internasjonal virksomhet innen undersøkelse og produksjon, Richard John Hubbard, forlater sin stilling umiddelbart.

Statoil-styret møtes i dag for å avgjøre Olav Fjells skjebne. De ansattes styrepresentanter varsler også oppvask om styreleder Leif Terje Løddesøls håndtering av saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere