RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Statoil knuser Nokia

De norske kjempene gjør det knallgodt på business-magasinet Forbes’ liste over verdens beste storselskaper. Nokia er blant dem som må gi tapt for Nordens ener, Statoil.

Forbes har rangert verdens 400 beste storselskaper, og lista er flatterende for Norge. Vi har nemlig fire selskaper inne på lista, mens svenskene, finnene og danskene kun har tre hver, melder Dagen Næringsliv.

Et av kriteriene er store vekstmuligheter i tida framover. Andre forhold som er tatt med i vurderingen, er aksjekursutvikling og analytikernes forventninger til inntjening.

Statoil når ikke helt opp mot oljekjempene BP, ExxonMobil og Total, som opptar de tre første plassene på lista. Statoil regnes imidlertid som det beste valget i Norden, med en hederlig 31.-plass. Det norske oljeselskapet er dermed så vidt foran Nokia, som har 32.-plassen.

Norsk Hydro gjør det også skarpt med en 50.-plass, mens Telenor er nummer 183 og DnB NOR nummer 189.

Den svenske stoltheten Ericsson er ikke funnet verdig en plass på lista over de 400 beste. Sveriges fremste børsnoterte selskap er sikkerhetskjempen Securitas, ifølge Forbes, mens Carlsberg er best i Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere