RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil med ny all time high

Sist oppdatert:
SAS stupte nedover på Oslo Børs, men ny all time high fra Statoil dro børsen opp til nesten 252 poeng like før stengetid.

SAS la som forventet fram et årsresultat med et underskudd på 1,945 milliarder svenske kroner etter finanskostnader. Konkurrenten Ryanair lot ikke muligheten til å mobbe SAS gå fra seg og la ut 190.000 gratisbilletter til sine flygninger for «å trøste skandinaviske skattebetaler som subsidierer SAS».

Resultatet var omtrent som ventet, men aksjekursen til selskapet stupte på børsen både i Stockholm, København og Oslo. På Oslo Børs var aksjekursen til SAS ved børsslutt ned 6,15 prosent.

Tungvekterne på børsen reddet dagen, og sørget for en oppgang på hovedindeksen. Ved børsslutt sto indeksen på 251,73 poeng, opp 0,31 prosent.

Energibyrået IEA tror etterspørselen etter olje vil øke med 100.000 fat per dag. Denne meldingen var med på å løfte Frontline, Statoil og Hydro opp på børsen torsdag.

Statoil tok det tyngste løftet med en opptur på to prosent. Aksjekursen steg jevnt og trutt fra klokken elleve, og endte til slutt på 103,75. Dette er ny all time high for selskapet.

Sevan Marine, vinneren fra onsdag ble torsdag en av de største taperne. Selskapet har levert resultatene fra fjerde kvartal og de var marginalt svakere enn ventet. Selskapet fikk høyere driftsinntekter enn ventet, men driftsresultatet ble skarve 100.000 dollar svakere enn ventet. Ved børsslutt var aksjekursen ned tre prosent til 18,90.

Opticom fortsetter også nedturen etter at det ble klart at Intel-samarbeidet er parkert. Aksjen er i dag ned 4,7 prosent til 55,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere