RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil og Hydro tatt for prissamarbeid

Konkurransetilsynet i Sverige vil ha Statoil og Hydro til å betale 162 millioner svenske kroner i bot for ulovlig samarbeid om prisen på bensin.

Også de tre svenske selskapene OK-Q8, Preem og Svenska Shell har etter myndighetenes oppfatning deltatt i kartellsamarbeidet. De har fått lignende krav fra myndighetene.

Saken ble mandag åpnet for den svenske spesialdomstolen Marknadsdomstolen, der myndighetene startet med å legge fram sine bevis for at samarbeidet pågikk hele høsten 1999. Senere skal de fem selskapene forsvare seg før saken avsluttes i november. En endelig avgjørelse er ikke ventet før etter nyttår.

De fem oljeselskapene er tidligere funnet skyldige i prissamarbeid av Stockholms tingsrett, men bøtene de ble ilagt beløp seg bare til 52 millioner kroner for alle fem. Konkurransemyndighetene har derfor tatt saken til Marknadsdomstolen med krav om å øke boten for Statoil til 125 millioner kroner og for Norsk Hydro til 37 millioner kroner. I tillegg krever de svenske myndighetene at selskapene skal betale alle utgifter i forbindelse med saksgangen fra 1999 til nå. Det blir også et betydelig beløp.

(©NTB-TT)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere