RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-salg til 1,4 milliarder

Sist oppdatert:
Privatpersoner hamstret Statoil-aksjer for over 1,4 milliarder kroner i forrige uke.

- Jeg er tilfreds med salget til publikum. Det er en tillitserklæring til Statoil når norske private aksjonærer investerer i overkant av 1,4 milliarder kroner i selskapet. Et bredt forankret privat eierskap er positivt for selskapet og for utviklingen av det private eierskapet i Norge, sier olje- og energiminister Thorhild Widvey.

16 millioner aksjer
Olje- og energidepartementet avsluttet fredag salget av aksjer i Statoil ASA til privatpersoner i Norge og EØS-området. 16.765.800 aksjer ble solgt av de 17,65 millionene som ble lagt ut for salg.

Aksjene ble solgt til 85 kroner. Aksjekursen på Oslo Børs har ligget høyere enn dette beløpet under hele salgsperioden, noe som kan forklare at aksjene har solgt såpass godt.

Til sammen ble det solgt aksjer for 1,425 milliarder kroner fordelt på 7344 kjøpere.

Trekvart statlig
7. Juni fullførte staten et salg av 100 millioner Statoil-aksjer som ble videreplassert til norske og internasjonale institusjonelle investorer. Etter at også salget til privatpersoner er avsluttet har staten en eierandel på 76,3 prosent av aksjene i Statoil.

- Staten er fortsatt en langsiktig og betydelig eier i Statoil, samtidig som det private eierskapet er blitt styrket gjennom det totale salget til både institusjonelle og private investorer, mener Widvey.

Som en del av avtalen med vil staten ikke selge flere Statoil-aksjer de neste seks månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere