RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-sjef avviser medvirkning

Sist oppdatert:
Fungerende Statoil-sjef Inge K. Hansen avviser påstanden fra den tidligere utenlandssjefen i selskapet, om at han var innblandet i etableringen av den såkalte Iran-avtalen.

Beskyldningen om direkte medvirkning fra Hansens side står i et brev som tidligere utenlandssjef Richard Hubbard har sendt Statoils styre og olje- og energiminister Einar Steensnæs (KrF).

Hubbard skriver ifølge Dagens Næringslivs nettutgave at Hansen var direkte medvirkende i å få på plass den omstridte konsulentavtalen med Horton Investments og at Hansen i likhet med ham selv var til stede på møter der avtalen ble diskutert.

- Ikke medvirket
Inge K. Hansen er selv i London for å presentere Statoils resultatet for tredje kvartal, og var tirsdag ikke mulig å nå på telefon.

–Jeg har ikke medvirket til etablering av Horton-avtalen. Dette brevet (fra Richard Hubbard) går nå inn i Økokrims etterforskning. Jeg avventer nå Økokrims etterforskning og har ingen ytterligere kommentar til denne saken, sier Hansen via sin pressetalsmann Kai Nielsen til NTB tirsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere