RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil snuser på ny Polen-avtale

Foto: Erik Johansen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Statoil setter seg torsdag til forhandlingsbordet i håp om å få til en ny gass-avtale med Polen etter at den forrige avtalen gikk i vasken før jul.

For to og et halvt år siden inngikk polakkene en avtale med norske gasselgere om kjøp av 74 milliarder kubikkmeter gass over en periode på 16 år.

Før jul ombestemte polakkene seg, og kansellerte avtalen med Statoil og SDØE, som står for cirka to tredeler av den norske gasseksporten. Etterspørselen i det polske markedet var ikke stor nok til å kunne ta unna så store mengder gass.

Nå setter partene seg til forhandlingsbordet igjen.

- Vi undertegner en intensjonsavtale i dag. Det innebærer at nå skal partene sette seg ned og forhandle fram en avtale, sier informasjonssjef Kristin Bremer Nebben i Statoil til TV 2 Nettavisen.

Bremer Nebben vil ikke ut med hvor store gassvolumer det dreier seg om. Statoil og SDØEs andel av den opprinnelige avtalen var 3,6 milliarder kubikkmeter gass per år.

- Vi kommenterer ikke detaljer rundt avtalene før de foreligger, sier hun.

Direktør Marek Kossowski i det polske gasselskapet Polskie Gornictwo Naftove i Gazownictwo (PGNiG) sier til Dow Jones Newswire torsdag at det trolig dreier seg om mellom 2 og 2,5 milliarder kubikkmeter i 2005 og 2006. Med dagens gasspriser betyr det årlige bruttoinnntekter på rundt 3 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere