RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-tillitsvalgte må tie

(Foto. Statoil)
Sist oppdatert:
Statoil-tillitsvalgte får ikke viderebringe det de vet om den interne granskingsrapporten om Iran-saken til alle ansatte i oljeselskapet.

De tillitsvalgte i oljeselskapet er orientert om rapporten og har dermed et bedre grunnlag for å forstå det som er skjedd i selskapet enn øvrige ansatte. Men forklaringen forbeholdes et lite knippe Statoil-ansatte.

Hederlig mann

Olav Fjell var ansett som en hederlig mann av mange ansatte i Statoil. For dem er det uforståelig det som nå har skjedd.

- Vi sitter på mange av svarene, men får ikke lov til å si det vi vet, sier Lill Heidi Bakkerud til Aftenposten. Hun representerer NOPEF (Norsk Olje- og Petrokjemisk Fagforbund) - den største av fagforeningene i Statoil.

Bakkerud har rettet en forespørsel til Økokrim om å få se hele granskingsrapporten, og offentliggjøre sentrale deler av innholdet til sine medlemmer og andre Statoil-ansatte.

- Vi vil se hele rapporten. Det er viktig at de ansatte får vite mer, sier hun.

Dårlig lys

Innholdet i rapporten setter etter det Aftenposten vet både Fjell og den avtroppende styrelederen, Leif Terje Løddesøl, i et dårlig lys. Og den bidrar derfor til å forklare hvorfor Fjell, Løddesøl og direktøren for Statoils utenlandsvirksomhet, Richard J. Hubbard, har måttet forlate selskapet.

Økokrim understreker at de ikke har nektet Statoil å gi alle sine ansatte innsyn i rapporten.

- Statoil må selv ta stilling til om de ønsker å gjøre rapporten tilgjengelig for alle sine ansatte eller ikke. Det er ikke noe Økokrim legger seg opp i, sier informasjonsrådgiver Bjørg Anne Lien i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere