RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statoil-topp tiltalt

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
En overingeniør i Statoil risikerer seks års fengsel etter at Økokrim har tiltalt ham for grov økonomisk utroskap.

Ifølge tiltalen skal Statoil-ingeniøren i perioden fra 1997 til 2001 ha mottatt 400.000 kroner fra en av Statoils leverandører, selskapet Rheinhold og Mahla Industrier.

Tiltalt for medvirkning

To tidligere direktører i Rheinhold og Mahla Industrier (R&M) skal ha bidratt til at Statoil-ingeniøren fikk bestikkelsene, og er av Økokrim tiltalt for medvirkning til grov økonomisk utroskap.

Etter Økokrims oppfatning utgjorde handlingene et alvorlig tillitsbrudd mot Statoil og utsatte Statoil for tap eller fare for tap av omdømme.

- Alvorlig

- Statoil ser meget alvorlig på forholdet og har i denne konkrete saken bidratt med informasjon til Økokrim, uttaler direktør for Helse, miljø og sikkerhet, Stig Bergseth.

Den tiltalte jobber fortsatt i Statoil, men har siden etterforskningen ble innledet utført arbeidsoppgaver som ikke innebærer eksponering eller opptreden på vegne av Statoil mot eksterne parter.

Avventer rettens vurdering

Stig Bergseth understreker at Statoil betrakter det videre saksforløpet som et forhold mellom påtalemyndigheten og de tiltalte. Statoil avventer den rettslige behandlingen av saken før man gir ytterligere kommentarer til saken.

Økokrim innledet etterforskningen mot den nå tiltalte Statoil-ingeniøren i juni i fjor, sa politiet troppet opp hos Sandnes-bedriften R&M i Sandnes og tok beslag i dokumenter og annet bevismateriale.

Skittentøyvask

Forholdet ble kjent da en direktør som hadde fått sparken fra R& M varslet fra i forbindelse med en arbeidsrettssak. Direktøren ble sagt opp på grunn av forhold som ikke har noe med bestikkelsene å gjøre, og oppsto en tvist med arbeidsgiveren om hans sluttverderlag.

Det ble laget en egen rapport på bakgrunn av påstandene fra den tidligere direktøren, og i mai i fjor gikk R&M og Statoil i fellesskap til Økokrim.

Ledene leverandør

Rheinhold og Mahla Industrier er en av de ledene leverandørene av vedlikeholdstjenester på norsk sokkel. Så seint som i februar i fjor fikk selskapet tildelt et milliardoppdrag knyttet til overflatebehandling på en rekke Statoil-opererte plattformer i Nordsjøen og Norskehavet.

Selskapet har cirka 1.300 ansatte i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere