RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statsansatte raser mot Norman

Statsråd Victor Norman
Statsråd Victor Norman Foto: Berit Almendingen
Sist oppdatert:
Ansatte i Statskonsult retter sterk kritikk mot statsråd Victor D. Normans planer om å gjøre Statskonsult om til aksjeselskap uten en ordinær høringsrunde.

De ansatte er lite fornøyd med måten Norman har gått fram i forbindelse med planene om å gjøre Statskonsult om til et aksjeselskap.

I et brev til Stortingets kommunalkomité ber fagforeningene som organiserer de 140 ansatte i Statskonsult om at lovforslaget om endringen sendes tilbake til regjeringen, med anmodning om at det foretas en forsvarlig utredning av de økonomiske og juridiske sidene av omdanning av Statskonsult fra direktorat til AS.

Hvis kommunalkomiteen likevel velger å behandle lovforslaget, ber fagforeningene om at det gjøres endringer som fastslår at de ansatte som eventuelt mister jobben fortsatt kan forholde seg til staten som arbeidsgiver, melder NTB.

Fagforeningene støtter seg til en utredning av professor Henning Jakhelln, spesialist i arbeidsrett, som fastslår at de ansatte kan kreve at staten beholder arbeidsgiveransvar for dem. De som mister arbeidet vil da ha krav på at staten skaffer dem annet passende arbeid.

Regjeringen har i høst, etter forslag fra statsråd Norman, vedtatt å omdanne Statskonsult til et aksjeselskap. Forslaget støttes av Frp, og er ventet å få flertall i Stortinget.

Det er anslått at det nye aksjeselskapet må kvitte seg med halvparten av dagens arbeidsstokk på 140 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere