RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Statskanalen 30 mill i pluss

Sist oppdatert:
NRK fortsetter framgangen fra 2002, og leverer et solid resultat. 30 millioner i overskudd var konklusjonen da Bernander la fram tallene for Kringkastingsrådet.

- 2003 har vært et spennende år. Det som skulle gå opp gikk opp og det som skulle gå ned gikk ned, men jeg sier som min bestemor. Hver en gledesstund på skal betales med sorg, oppsummerte kringkastingssjef John G. Bernander.

2003 gav statskanalen inntekter på 3,225 milliarder kroner, det er 32 millioner kroner på plussiden i forhold til budsjett.

Inkludert et underskudd i NTV, digital-TV-selskapet som NRK driver sammen med TV 2, og overskuddet i NRK Aktivum AS, endte NRK til slutt på et resultat på 30 millioner kroner.

Dette er tredje året på rad NRK avleverer et regnskap i balanse, men plussresultatet ble likevel mindre enn året før. Ifølge Bernander er hovedårsaken til det positive resultatet god inngang på lisenseavgiften og tilfredsstillende kostnadskontroll.

Inntektene fra NRKs forretningsmessige virksomhet, drevet av datterselskapet NRK Aktivum, hadde også god fremgang i 2003, og bidro med i overkant av 65 mill kroner i inntekt til NRK. Dette er med på å styrke programsiden.

NRK omsatte for nesten 3,2 milliarder kroner i 2003 og hadde ved utgangen av året rundt 3.500 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere