RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steensnæs har navn på blokka

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Olje- og energiminister Einar Steensnæs sier til TV 2 Nettavisen at han har kandidater til den ledige jobben som konsernsjef i Statoil.

Bedriftsforsamlingen i Statoil vedtok i et ekstraordinært møte onsdag å la det gjenværende styret bli sittende, med Kaci Kullmann Five som konstituert styreleder.

Olje- og energiministeren sier han er fornøyd med at floken rundt landets største selskap nå kan gå mot en løsning.

- Jeg har fått en orientering av bedriftsforsamlingens leder, Anne-Katrine Slungård, om det ekstraordinære møtet i dag. Jeg har full tillit til det arbeid og de konklusjoner bedriftsforsamlingen har kommet fram til, sier Steensnæs til TV 2 Nettavisen onsdag kveld.

- Jeg er veldig glad for at prosessen rundt ledelsen nå er i ferd med å løse seg. Det er viktig at det skapes ro i selskapet, både for aksjonærer og for kunder. Det må ikke herske tvil om at Statoil har en klar ledelse og at arbeidet med å opprette tro og tillit kan fortsette, sier han videre.

Beslutningen fra dagens bedriftsforsamling kom etter en grundig gjennomgang av styrets behandling av korrupsjonssaken, og mandagens vedtak om å avsette Olav Fjell fra hans stilling som konsernsjef.

Dermed kan det hardt prøvede selskapet sette i gang arbeidet med å finne en ny styreleder, og deretter en ny konsernsjef.

Vil ha finger med i spillet

Natt til tirsdag ble finansdirektør Inge K. Hansen konstituert som konsernsjef. Spekulasjonene har siden da gått i høyt monn på hvem som skal fylle sjefsstolen på permanent basis. Steensnæs har tidligere signalisert at han vil være delaktig i den prosessen.

- Jeg vil la både valgkomiteen og bedriftsforsamlingen gjøre jobben sin, men det er både en rett og en forventing til at den største eier skal gi innspill. Det er en naturlig prosess i det private næringsliv, sier statsråden.

Har fått forslag

Har du noen kandidater du har merket deg spesielt ut?

- Ja, det har jeg jo. Jeg har også fått masser med forslag, både gjennom pressen og i form av henvendelser fra folk flest, sier Steensnæs.

- Det blir uansett en utfordrende prosess. Gode industriledere har gode jobber, men det norske miljøet mener jeg er såpass mangfoldig at jeg ikke ser på det som en betydelig vanskelighet å finne en ny konsernsjef, selv om kravene som stilles til toppvervet vil være strenge, sier han videre.

Bedriftsforsamlingen satt sammen i møte fra morgenen onsdag, og var først ferdige klokken 19:30. Bedriftsforsamlingen gjorde Kaci Kullman Five til konstituert styrleder. Hele resten av styret blir også sittende. Foruten Kullman Five består styret dermed av Grace Reksten Skaugen, Eli Sætersmoen, Marit Bakke, Stein Bredal, Knut Åm, Finn A. Hvistendahl og Bjørn Erik Egeland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere