RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stein Erik Hagen granskes

Foto: Christian Steffensen, TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Stein Erik Hagens rolle i Ahold-skandalen blir gjenstand for en offentlig gransking i Nederland. Hagen solgte sine Ahold-aksjer for 400 millioner kroner før kursraset vinteren 2003.

Den nederlandske sivile særdomstolen Ondernemingskamer beordrer full gransking av Ahold, skriver Dagbladet. Parallelt med den kriminelle etterofrskningen av tidligere Ahold-sjefer skal forholdet og avtalene mellom Ahold og ICA Ahold saumfares.

Det er den nederlandske aksjonærforeningen VEB og det amerikanske pensjonsfondet COPERA som har satt frem kravet om gransking.

- Mye i Ahold i denne tiden (1998-2003 red.anm.) er uklart og må etterforskes eksternt. Blant annet vil vi at etterforskerne også ser nærmere på Canicas virksomheter, sier administrerende direktør Peter Paul de Vries i VEB til Dagbladet.

Canica er Hagens selskap.

I motsetning til tusener av andre aksjonærer, solgte Stein Erik Hagen Ahold-aksjer for 400 millioner kroner før kursraset vinteren 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere