RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Brede Høgseth Wardrum

Steine nær milliontap etter luksusbil-mareritt

Sist oppdatert:
Komiker Tommy Steine må kanskje selge familiehytta for å overleve.

Komiker Tommy Steine trues av banken med inkasso og er på kanten av ruin etter å ha kjøpt luksusbil av Geir Bråthen i Drammen. Det skriver DN Magasinet lørdag.

Geir Bråthen (48) opplevde sommeren 2012 storsalg av bruktbiler gjennom firmaet hans Auto-Forum. Halve Kjendis-Norge var på kundelisten, blant dem rapperne i Madcom, fotballspilleren John Arne Rise og Steines komikerkollega Morten Ramm.

Nå er selskapet krevd tvangsopløst og flere av kundene ligger an til store tap.

På Finn.no prøver Chris Bil, som drives av Geir Bråthens sønn, å selge en rekke biler som tidligere er kjøpt og solgt av Auto-Forum.

Bilselger Geir Bråthen har gått i dekning, og forsmådde kunder risikerer å miste hus og hytter.

Tommy Steine hefter fortsatt for gjelden på Porschen og forsøker desperat å selge en BMW 7-serie og en Range Rover. Avtalene om at Auto-Forum skulle kjøpe bilene tilbake, er null verdt.

- Det har nesten knekt meg. Jeg kommer til å tape en million på de bilene. Jeg må kanskje selge familiehytta for å overleve, sier Steine til DN Magasinet lørdag.

Det er uvisst hvor store tapene blir for de andre kjendisene som var med på løpet.

Sommeren 201 kjøpte rapduoen Madcon en Bentley til to millioner kroner og en litt billigere Porche Cayenne. Manager Peter Peters hentet også en Porsche Cayenne og en Audi A4 i Drammen. John Arne Riise kjøpte en Ferrari og Morten Ramm en Audi Q5.

Samtidig med at Auto-Forum ble promotert i alle kanaler, skaffet et tredvetall kjendiser i Norge seg biler fra firmaet i løpet av 2011. Bentleyer, Porscher og Ferrarier. Med drahjelp fra kjendiser og forlokkende gjenkjøpsavtaler solgte Auto-Forum prestisjebiler for 200 millioner kroner.

Tshawe

Ifølge Steine fullfinansierte Santander og DNB bilene på gunstige betingelser.

En viktig del av avtalen var at Auto-Forum skulle kjøpe bilene tilbake for en gunstig pris innen ett år.

Hver gang Auto-Forum solgte en bil med finansiering fra Santander eller DNB, tikket det inn en provisjon fra banken. Gjennom et nettverk av hjelpere ble biler omsatt om og om igjen i Auto-Forums regnskaper. Auto-Forum kunne selge en bil fire ganger. Slik kunne en bil alene stå for nærmere syv millioner kroner av selskapets omsetning, skriver DN Magasinet lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere