RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Fredrik Sandberg (Scanpix)

Stenbeck beholder Sveriges mektigste

Sist oppdatert:
Den svenske regjeringen tuppet ut Johan Björkman fra sine styreverv da han ble mistenkt for skatteunndragelse. Men hos Cristina Stenbeck er Björkman hjertelig velkommen.

Det har stormet rundt den svenske finansmannen og styreproffen Johan Björkman de siste dagene. Han er under etterforskning for grove skatteundragelser og det er ventet at det svenske Økokrim avgjør om det skal reises tiltale i løpet av måneden.

Cristina omfavner Björkman
Tidligere i uken besluttet regjeringen å fjerne Johan Björkman fra hans offentlige posisjoner. Björkman var blant annet styreleder for det statlige pensjonsfondet Tredje AP-fonden.

Men selv om Björkman er i politiets søkelys og regjeringen vender ham ryggen har ikke det svenske næringslivet mistet tiltroen til mannen. Ved siden av ledervervet i Tredje AP-fonden har Björkman en rekke styreverv. Hans mange posisjoner har gjort at han er utpekt til Sveriges mektigste mann.

Blant styreplassene han får beholde er formannsvervet i Stenbeck-sfærens investeringsselskap Invik. Selskapet har en svært sentral plass i nettverksimperiet som Jan Stenbeck bygget opp. I dag er det datteren Cristina Stenbeck som styrer familiesfæren og hun er dessuten nestleder i styret.

Får bli
Også i andre familiekontrollerte selskaper får Johan Björkmann fortsatt tillitt. I selskapet Nordstjernan, som eies av den styrtrike familien Ax:son Johnson, får han beholde sin styreplass.

- Han kommer til å fortsette som styreformann i Nordstjarnan, sier Viveca Ax:son Johnson til Aftonbladet.

Ljungberggruppen og Persson Invest har heller ingen planer om å kvitte seg med sin bedragerimistenkte styrerepresentant.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere