RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

StepStone håver inn i Tyskland

Sist oppdatert:
Den skadeskutte it-boblen StepStone casher inn 59 millioner kroner etter å ha solgt halvparten av virksomheten i Tyskland til mediehuset Axel Springer.

Avtalen ble meldt til Oslo Børs i morgentimene tirsdag. Axel Springer betaler 7 millioner euro for en eierandel på 49,9 prosent i StepStone Tyskland, og gir i tillegg StepStone retten til å annonsere for inntil 7 millioner euro i Axel Springers publikasjoner, inkludert Die Welt, Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost og B.Z.

Inkluderes annonseavtalen i regnestykket, priser avtalen StepStones virksomhet i Tyskland til 28 millioner euro, tilsvarende 235 millioner kroner. StepStones børsverdi var ved børsslutt i går bare 205 millioner kroner.

Ifølge konsernsjef Colin Tenwick i StepStone står den tyske virksomheten for cirka en tredel av omsetningen i selskapet. Han utelukker ikke at det kan komme liknende avtaler i andre land hvor StepStone er aktive.

- Dette er svært spennende, sier han til TDN Finans.

StepStone er en av tidenes børsflopper i det norske markedet. «Alle» ville ha kloa i aksjen da den ble introdusert 14. mars 2000. Ett år seinere hadde kursen falt 90 prosent, og nedgangen bare fortsatte. Orkla er blant dem som tapte mest penger på StepStone-eventyret.

Ordreboka ved børsåpning tirsdag tyder på at aksjen endelig vil få et etterlengtet løft på rundt 30 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere